ارزیابی تجویز جیرهای تاثیرلاکتوباسیلوس بر برخی فاکتورهای خونی ، ایمنی و بازماندگی در مواجهه با باکتری استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae) قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

نوع مقاله : علمی - ترویجی

نویسندگان

پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.ساری.ایران

چکیده

در این مطالعه اثر لاکتوباسیوس جدا شده از از دستگاه گوارش ماهی قزل آلا بر برخی از شاخصهای خونی ، سرمی و بازماندگی
10 از لاکتوباسیلوس و تیمار شاهد بوده و 10 و 9 8، 10 مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای مورد استفاده شامل سه لوگ 7
برخی از شاخص های خونی و سرمی در روزهای 30 و 60 آزمایش مورد بررسی قرار گرفتند. در انتهای دوره نیز رویارویی تیمارهای
مورد بررسی با باکتری استرپتوکوکوس اینیه ای انجام گرفته و میزان بازماندگی مشخص گردید. نتایج نشان داد که مقادیر برخی از
افزایش نسبی داشته ولی با این وجود اختلاف معنی داری مشاهده نشد. مقایر نوتروفیل و MCHC و MCH فاکتورها نظیر
رادیکال آزاد اکسیژن بطور معنی داری در تیمارهای حاوی لاکتوباسیلوس خصوصا لوگ 8 افزایش داشته که با تیمار شاهد نیز
بوده و با سایر تیمارها و C و کمپلمان 3 IgM اختلاف معنی دار داشته است. لوگ 8 لاکتوباسیلوس قادر به افزایش معنی دار
شاهد نیز دارای اختلاف معنی دار داشته است. نتایج رویارویی ماهیان مورد بررسی در برابر باکتری استرپتوکوکوس اینیه ای نشان
96 ) بوده و لوگ های 9 و 7 در مرحله بعد قرار داشته و تیمار شاهد /66 ) داد که بیشترین بازماندگی در تیمارهای دارای لوگ 8
25 درصد) بوده است. نتایج این بررسی نشان داد که اگرلاکتوباسیلوس جدا شده از ماهی قزل آلا / نیز دارای کمترین بازماندگی ( 38
در لوگ مناسب مورد استفاده قرار گیرد قادر به بهبود پارامترهای خونی و سرمی شده و مقاومت آن را در برابر استرپتوکوکوس
اینیه افزایش می دهد.

کلیدواژه‌ها