مقایسه خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره الکلی دو جلبک Chlorella vulgaris و Spirulina Platensis در شرایط آزمایشگاهی

نوع مقاله : علمی - ترویجی

نویسندگان

1 دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی

2 دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

3 مسئول بخش بیوتکنولوژی پژوهشکده اکولوژی دریای خزر

چکیده

هدف از این مطالعه، ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی عصارۀ الکلی جلبک های کلرلا ولگاریس و اسپیرولینا پلاتنسیس بوده است. جهت انجام آزمایش، سه غلظت 200، 400 و 600 میکروگرم بر میلی لیتر از عصاره اتانولی جلبک های مورد مطالعه، با استفاده از دو روش فعالیت چنگالی کنندگی رادیکال DPPH و قدرت احیاءکنندگی یون فریک (FRAP) مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که افزایش غلظت برای هر جلبک با افزایش قدرت آنتی‌اکسیدانی همراه بوده بطوریکه در غلظت 600 میکروگرم بر میلی لیتر، مقادیرDPPH و FRAP برای اسپیرولینا به ترتیب 77/12 درصد و 0/46 در طول موج 700 نانومتر و برای کلرلا نیز 73/27درصد و 0/43در طول موج 700 نانومتر بوده است. به لحاظ قدرت آنتی اکسیدانی جلبک های مورد مطالعه و عوارض ناشی از مصرف آنتی اکسیدان های مصنوعی ( سرطان زایی) پیشنهاد میگردد که از عصاره های جلبکی بعنوان جایگزین آنتی اکسیدان های مصنوعی متداول، با انجام آزمایشات تکمیلی، در انواع مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه‌ها