استفاده از پروتئین آبکافت شده امعا و احشاء ماهی تون هوور (Thunnus tonggol) بعنوان محیط کشت پایه برخی از باکتری های بیماری زا در ماهی

نوع مقاله : علمی - ترویجی

نویسندگان

1 پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج گشاورزی، ساری، ایران

2 گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، تربیت مدرس نور ، ایران

3 مسئول آزمایشگاه دانشگاه پیام نور مرکز ساری

4 گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد قائم شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائم شهر، ایران

چکیده

امعا و احشاء ماهی تون هوور (Thunnus tonggol) با استفاده از آنزیم آلکالاز در دماها (50 ،5/57 و 65 درجه سانتی‌گراد) و pHهای مختلف (8 و 25/8) آبکافت شد. نمونه های آبکافت شده، بعنوان جایگزین پپتون تجاری در محیط کشت
Tryptic Soy Broth (TSB) جهت ارزیابی میزان رشد باکتری‌های Vibrio anguillarum ، Aeromonas salmonicida و Streptococcus iniae مورد استفاده قرار گرفتند. بیشترین و کمترین مقدار پروتئین، بترتیب مربوط به نمونه های آبکافت شده تحت دمای 5/57 و 50 درجه سانتی‌گراد و 8= pH بود. میزان رشد باکتریایی در محیط های کشت حاوی پروتئین آبکافت شده در مقایسه با محیط کشت TSB بیشتر بود. بطورکلی بالاترین درصد رشد برای سه گونه از باکتری ها مربوط به محیط کشت تهیه شده از پروتئین آبکافت شده در دمای 5/57 و 25/8= pH بود. نتیجه گیری کلی این مطالعه نشان دهنده آن است که امعاء و احشاء ماهی تون هوور ، بعنوان منبع پروتئین ارزان قیمت، قابلیت جایگزینی با پپتون های تجاری در فرمولاسیون محیط های کشت باکتریایی را دارا می باشد.

کلیدواژه‌ها