بررسی عملکرد آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریال عصاره هیدروالکلی گیاه شوید (Anethum graveolens)

نوع مقاله : علمی - ترویجی

نویسندگان

دانشگاه تربیت مدرس،نور، ایران

چکیده

مطالعه حاضر با هدف بررسی عملکرد آنتی­اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی گیاه شوید (Anethum graveolens) صورت گرفت. در این تحقیق از تست ­های چاهک و دیسک کاغذی به­منظور بررسی فعالیت ضد­میکروبی، از روش فولین-سیوکالتو برای تعیین میزان ترکیبات فنولی کل و با اندازه­گیری ظرفیت روبش رادیکالی 1-1-2 پکریل هیدازین برای تعیین فعالیت روبش رادیکالDPPH و میزان فعالیت آنتی­اکسیدانیونی کل (TAC)استفاده شد. نتایج عملکرد آنتی­باکتریال نشان داد که گیاه مذکور هیچ­گونه اثر بازدارندگی بر رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا در غلظت­های 125، 250، 500 و 1000 میکروگرم بر میلی­لیتر نداشت. همچنین میزان ترکیبات فنولی، DPPH و آنتی­اکسیدانی­کل در گیاه شوید به ترتیب 92/8±85/49، 65/1±50/62 و 65/3±69/84 بود. به طور کلی مطالعه حاضر نشان داد که عصاره هیدروالکلی گیاه شوید دارای اثر آنتی اکسیدانی قابل ملاحظه ای بوده و حتی قدرت آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی در روش های مختلف میزان متفاوتی را نشان داد که در این ویژگی نسبت به کارهای مشابه محققان دیگر در بعضی از موارد قدرت آنتی اکسیدانی یکسانی را نشان نداد.

کلیدواژه‌ها